Pikáns ostya vegyes zöldséggel



(Ratatouille)
1 fej vöröshagymát és 1 gerezd fokhagymát megtisztítunk; a vöröshagymát kockákra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk. 1 cukkínit kis darabokra vágunk. 1 piros és 1 zöld húsú paprikából eltávolítjuk a magokat és ereket; feldaraboljuk. Vizet felforralunk, majd belemártunk 3 paradicsomot, lehúzzuk a héját és feldaraboljuk. Lábasban felforrósítunk 3 evőkanál olívaolajat. A vöröshagymát kissé megpároljuk benne, hozzáadjuk a fokhagymát, paprikát és cukkínit, 3 percig pároljuk az egészet. Ezután. beletesszük a paradicsomot és 1 evőkanál paradicsomsűrítményt. Sóval, borssal és Provence-i fűszerkeverékkel ízesítjük, majd 5 percig hagyjuk főni.
Elhabarunk 4 tojást, 3 evőkanál tejfölt és 1 evő- kanál paradicsomsűrítményt. 1 kis fej vöröshagymát apróra vágunk. A hagymát, 0,5 apróra vágott csípős piros húsú paprikát, 2 evőkanál aprított petrezselyemzöldet, 4 evőkanál reszelt ementáli sajtot, 120 g lisztet és 200 ml vizet hozzáteszünk és elkeverjük. Az ostya- (gofri) sütőt kikenjük szalonnával. 2-2 evőkanál tésztát töltünk bele, és aranysárga ostyákat sütünk. Készítünk 4 tükörtojást, minden ostyára 1 tojást helyezünk, köréje teszünk a zöldségkeverékből. Készíthetjük úgy is, hogy szétvágunk 4 ostyát, összekeverünk 80 g gorgonzola sajtot 1/8 l tejszínnel, sóval, borssal ízesítjük, majd az ostyákra öntünk belőle. A recept 8 adag előételhez elegendő.