¨
Hozzávalók: (8 személyre) 1,5 kg hagyma, 10 dkg
vaj, 2 evőkanál liszt, 2 dl száraz fehérbor, 6 dl marha- vagy csirkehúsleves (2
leveskockából), kevés só, őrölt fekete bors, 15 dkg reszelt ementáli sajt,
franciakenyérből vágott 8 db 1 cm-es szelet és a megkenésükhöz szükséges vaj
A hagymát szeletekre vágjuk,
lassú tüzön a vajban kevergetve aranysárgára fonnyasztjuk. Hozzákeverjük, és
egy percig pirítjuk a lisztet. Hozzáadjuk a bort, a húslevest, a fűszereket.
Tetszés szerint sóval, borssal ízesítjük. A kenyérszeleteket kenyérpirítóban
aranysárgára pirítjuk, mindkét felükön megvajazzuk. A sajt felével megszórjuk a
kenyérszeleteket, a megmaradt sajtot beleszórjuk az előkészített leveses
csészékbe, ráöntjük a levest, tetejére tesszük a piritott kenyeret, s a
csészéket berakjuk a sütőbe, hogy a sajt ráolvadjon a kenyérre és a levesre, s
szinte lezárja a csészéket. Forrón tálaljuk.