(Pélardons d’agneau en
parmentier)
¨
A ‘Le Magister’ Nimes-i étterem receptje
¨
4 személyre – előkészítés: 20 perc – főzés: 20
perc
¨
600 g birkahús, 1,5 kg krumpli, ¼ l olívaolaj, 4
nagy fej hagyma, 1 csokor friss zöldfűszer, 1 fej fokhagyma, finom és durva
szemcséjű só, őrölt bors, 2 marhahúsleves-kocka, nagyon sok vágott petrezselyem,
2 evőkanál tejszín
A megfőtt krumplit törjük össze,
tegyük bele olívaolajat, a petrezselymet és két evőkanál tejszínt.
Vágjuk össze a hagymát, futtassuk
meg a maradék olajon, majd tegyük hozzá a nagyon finomra vágott birkahúst, a
húsleveskockát, kakukkfüvet, petrezselymet, 2 pohár vizet, a zúzott fokhagymát
és a zöldfűszereket. Főzzük kis lángon, míg besűrűsödik.
Egy kerámiaedénybe tegyünk egy
réteg krumplipürét, rá a húsos ragut, majd megint egy réteg krumplipürét.
Süssük 150 fokon (5-ös fokozat).