Palacsintatorta piros gyümölcsökből




(Crepieres aux fruits rouges)
¨        4 személyre – előkészítés: 45 perc – sütés: 4 perc
¨        A tésztához: félliternyi tej, 15 g cukor, 125 g liszt, 2 tojás, 15 g vaj
¨        A krémhez: fél liter tej, 15 g liszt, 15 g kukoricakeményítő, 4 tojássárgája, 125-150 g cukor, 5 levél zselatin, 500 g tejszín, 500 g piros gyümölcs
Forraljuk fel a tejet. Egy edényben a tojássárgáját, a cukrot és a lisztet, keményítőt, csipet sót keverjük, amíg kifehéredik. Öntsük hozzá a tejet lassan, majd melegítsük, míg besűrűsödik.
Folyton kevergetve adjuk hozzá a zselatint, melyet előzőleg hideg vízbe áztattunk. Verjük fel keményre a tejszínt, majd adjuk a kihűlt krémhez.
Tegyük a lisztet egy mély tálba, üssük bele a tojásokat, egy csipet sóval keverjük össze, majd apránként adjuk hozzá a tejet, hogy nehogy csomós legyen. Adjuk hozzá az olvasztott vajat is. Hagyjuk állni egy órát.
Tegyünk vajat egy serpenyőbe. Süssünk rajta négy 22-25 cm átmérőjű palacsintát.
Készítsünk egy 8 cm magas, a palacsinták nagyságának megfelelő tortaformát kartonból. Tegyünk az aljára egy palacsintát, rá krémet, majd a gyümölcsöt, folytassuk a rétegezést, míg elfogynak a hozzávalók. T együk hidegre, 2 órára. Eper- vagy málnaszósszal tálalhatjuk.