¨
25 dkg finomliszt, 10 dkg gesztenyepor, 10 dkg
cukor, só, 6 tojás, 1,5 dl tej, 5 cl konyak, 4 dkg vaj, 1 ek. porcukor,
¨
Töltelék: 4 dl tej, 1 rúd vanília, 5 dkg liszt,
10 dkg cukor, 6 tojás sárgája, 12 dkg cukrozott gesztenyepüré, 2 ek porcukor.
A lisztet, gesztenyeport, sót,
cukrot összekeverjük.
Összekeverjük a tojást, tejet,
majd állandóan kevergetve hozzáöntjük a lisztet.
A tejet felforraljuk a
vaníliával, a tűzhely szélén hagyjuk kissé hűlni.
A lisztet, cukrot, csipet sót, a
tojássárgáját habosra keverjük, majd lassan hozzáöntjük a kissé lehűlt vaníliás
tejet, miközben az egészet habverővel intenzíven keverjük.
Visszatesszük a tűzre, tovább
kevergetve sűrű krémmé főzzük.
A tűzről levéve hozzákeverjük a
szitán átnyomott gesztenyepürét. Addig keverjük fakanállal, míg kihűl.
Sütés előtt konyakkal ízesítjük a
palacsintatésztát, majd kevés vajban vékony palacsintákat sütünk.
A palacsinták közepére 1 ek-nyi
krémet teszünk, négyrét hajtjuk, kivajazott tűzálló tálon sorba rakjuk.
Porcukorral gazdagon megszórjuk, és nagyon forró sütő felső részére téve a
cukrot ráolvasztjuk.
Azonnal tálaljuk.