Palacsinta várúrnő módra



¨        25 dkg finomliszt, 10 dkg gesztenyepor, 10 dkg cukor, só, 6 tojás, 1,5 dl tej, 5 cl konyak, 4 dkg vaj, 1 ek. porcukor,
¨        Töltelék: 4 dl tej, 1 rúd vanília, 5 dkg liszt, 10 dkg cukor, 6 tojás sárgája, 12 dkg cukrozott gesztenyepüré, 2 ek porcukor.
A lisztet, gesztenyeport, sót, cukrot összekeverjük.
Összekeverjük a tojást, tejet, majd állandóan kevergetve hozzáöntjük a lisztet.
A tejet felforraljuk a vaníliával, a tűzhely szélén hagyjuk kissé hűlni.
A lisztet, cukrot, csipet sót, a tojássárgáját habosra keverjük, majd lassan hozzáöntjük a kissé lehűlt vaníliás tejet, miközben az egészet habverővel intenzíven keverjük.
Visszatesszük a tűzre, tovább kevergetve sűrű krémmé főzzük.
A tűzről levéve hozzákeverjük a szitán átnyomott gesztenyepürét. Addig keverjük fakanállal, míg kihűl.
Sütés előtt konyakkal ízesítjük a palacsintatésztát, majd kevés vajban vékony palacsintákat sütünk.
A palacsinták közepére 1 ek-nyi krémet teszünk, négyrét hajtjuk, kivajazott tűzálló tálon sorba rakjuk. Porcukorral gazdagon megszórjuk, és nagyon forró sütő felső részére téve a cukrot ráolvasztjuk.
Azonnal tálaljuk.