(Flan d’huitres sur lit d’algues)
¨
4 személyre – előkészítés és főzés: 35 perc
¨
2 tucat osztriga, 4 tojás, negyed l tej, só,
bors, szerecsendió, 1 ág tárkony, algák
Nyissuk fel az osztrigákat,
vegyük ki a héjukból és dobjuk egy serpenyőbe levükkel együtt. Forrás után 2
percig főzzük. Csöpögtessük le, majd turmixoljuk le az osztrigákat.
Verjük fel a tojást és tegyük
hozzá a tejet, a leturmixolt osztrigát. Sózzuk, borsozzuk és fűszerezzük
szerecsendióval és pár levélke összevágott tárkonnyal.
Az osztrigák héját tegyük egy
tűzálló tányérra, melyre nagyszemű sót terítettünk, hogy jól megálljanak rajta
a héjak.
Osszuk el a tojásos krémet a
héjakban. Süssük 120 fokon 15 percig.
Mossuk meg az algát, forrázzuk
le, tegyük tányérokra. Helyezzük rá a kész osztrigákat. Tálaljuk melegen.