Osztriga algaágyon



(Flan d’huitres sur lit d’algues)
¨        4 személyre – előkészítés és főzés: 35 perc
¨        2 tucat osztriga, 4 tojás, negyed l tej, só, bors, szerecsendió, 1 ág tárkony, algák
Nyissuk fel az osztrigákat, vegyük ki a héjukból és dobjuk egy serpenyőbe levükkel együtt. Forrás után 2 percig főzzük. Csöpögtessük le, majd turmixoljuk le az osztrigákat.
Verjük fel a tojást és tegyük hozzá a tejet, a leturmixolt osztrigát. Sózzuk, borsozzuk és fűszerezzük szerecsendióval és pár levélke összevágott tárkonnyal.
Az osztrigák héját tegyük egy tűzálló tányérra, melyre nagyszemű sót terítettünk, hogy jól megálljanak rajta a héjak.
Osszuk el a tojásos krémet a héjakban. Süssük 120 fokon 15 percig.
Mossuk meg az algát, forrázzuk le, tegyük tányérokra. Helyezzük rá a kész osztrigákat. Tálaljuk melegen.