Orleans-szelet




¨        Hozzávalók: 10 dkg cukor, 20 dkg margarin, 30 dkg liszt, 1 tojás
Elkészítés: A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a porcukrot és egy tojással összeállítjuk. Hengerré formáljuk, és 3 egyenlő részre vágjuk. Az egyes darabokból tepsi hosszúságú rudakat sodrunk, és azt nyújtófával 3 mm vastag kb. 12 cm széles, egyforma lapokká nyújtjuk. A lapokat nyújtófára csavarva, sütőlemezre helyezzük, széleit egyenesre vágjuk, és külön-külön megsütjük. (Sütés előtt villával megszurkáljuk, nehogy felhólyagosodjon a tészta.) A megsült lapokat még melegen lekvárral megkenjük, és a három részt összeragasztjuk. Csokoládé- vagy citrommázzal bevonjuk. A tésztát keskeny, hosszúkás szeletekre vágjuk.