¨
Elkészítése kb. 3/4 órát vesz igénybe. Pácoljuk
kb. 10 percig. Baguette-tel kínáljuk. Kb. 300 kcal adagonként.
¨
Hozzávalók: 12 óriásgarnéla, páncéljában, 1
citrom leve, néhány csepp Worcester szósz, só, frissen őrölt bors, 2
mogyoróhagyma, 5 evőkanál vaj, 1/4 liter fanyar vörösbor, 1/4 liter halleves
(késztermék), 1 szárított babérlevél, 2 evőkanál liszt, 1 késhegynyi sáfrány, 4
evőkanál vagdalt zsázsa, retekszeletek
1. Csavarjuk le a garnélát a
testről, a farkát szedjük ki a páncéljából. Csepegtessünk rá citromlevet és
Worcester szószt, pácoljuk kb. 10 percig, majd szórjuk meg sóval, borssal.
2. Vagdaljuk apróra a
mogyoróhagymát. Olvasszunk 1 evőkanál vajat egy edényben, tegyük bele a
mogyoróhagymát, pároljuk üvegesre.
3. Öntsük fel borral és
hallevessel. Tegyük bele a babérlevelet, majd főzzük az egészet alacsony
hőfokon 5 percig.
4. Gyúrjuk össze 2 evőkanál
vajjal a lisztet, majd keverjük habverővel a szószba, amíg az, sűrűbbé nem
válik.
5. Süssük meg a rákot a maradék
vajban, vegyük ki, tartsuk melegen.
6. Törjük át a szószt egy szűrőn,
majd forraljuk fel újra. Ízesítsük a fűszerekkel, tegyük bele a rákot.
7. Keverjük a zsázsát a szószba.
Tálaljuk a rákot a szósszal, díszítsük retekkarikákkal.