Ördöghal


Tengeri hal kerti fűszerekkel

¨        Elkészítése kb. 1 órát vesz igénybe. Sós burgonyával kínáljuk. Kb. 260 kcal adagonként.
¨        Hozzávalók: 600g tengeri hal (ördöghal), 3 mogyoróhagyma, 5 evőkanál vaj, 200 ml száraz fehérbor, 1 citrom leve, 100 g rózsáira szedett karfiol, 1 csomó apróra vagdalt vizitorma, 1 csomó apróra vagdalt kapor, só, frissen őrölt bors
1.  Vágjuk a halat 16 érmére, fűszerezzük sóval, borssal. Tisztítsuk meg a hagymát, vagdaljuk apróra.
2.  Olvasszunk vajat egy serpenyőben, süssük a halérméket kb. 10 percig, majd vegyük ki és tartsuk melegen.
3.  Öntsünk fehérbort és citromlevet a serpenyőbe, tegyük bele a karfiolt.
4.  Mérsékeljük a hőfokot, tegyük bele a mogyoróhagymát, pároljuk az egészet 15 percig.
5. Tegyük vissza a halat a serpenyőbe, szórjuk meg kaporral, vizitormával.