¨
6 személyre – előkészítés: 10 perc – főzés: 50
perc
¨
Két sütésre előkészített fácán, 2 evőkanál vaj,
2 evőkanál zöldfűszer, 3 evőkanál apróra vágott mogyoróhagyma, 2 evőkanál
kakukkfű, 200 g félbevágott mazsola, 1 pohár fehérbor, 1 evőkanál burgundi
törköly, 4 evőkanál tejszín, só, bors
Sózzuk és borsozzuk a fácánt.
Tegyük mindkettő belsejébe egy-egy evőkanál illatos fűszert.
Egy evőkanál vajon pirítsuk meg a
fácánok minden oldalát. Öntsük rájuk a fehérbort és főzzük 40 percig.
Tegyük a megsült fácánt
előmelegített tálra.
A hagymát futtassuk meg vajon.
Adjuk hozzá a mazsolát és főzzük 3 percig. Öntsük rá a törkölyt és gyújtsuk
meg. Rotyogtassuk, míg besűrűsödik. Tegyük bele a tejszínt a tűzről levéve.
Öntsük rá a fácánra. Szórjuk meg friss kakukkfűvel.