Burgundi fűszeres fácán


¨        6 személyre – előkészítés: 10 perc – főzés: 50 perc
¨        Két sütésre előkészített fácán, 2 evőkanál vaj, 2 evőkanál zöldfűszer, 3 evőkanál apróra vágott mogyoróhagyma, 2 evőkanál kakukkfű, 200 g félbevágott mazsola, 1 pohár fehérbor, 1 evőkanál burgundi törköly, 4 evőkanál tejszín, só, bors
Sózzuk és borsozzuk a fácánt. Tegyük mindkettő belsejébe egy-egy evőkanál illatos fűszert.
Egy evőkanál vajon pirítsuk meg a fácánok minden oldalát. Öntsük rájuk a fehérbort és főzzük 40 percig.
Tegyük a megsült fácánt előmelegített tálra.
A hagymát futtassuk meg vajon. Adjuk hozzá a mazsolát és főzzük 3 percig. Öntsük rá a törkölyt és gyújtsuk meg. Rotyogtassuk, míg besűrűsödik. Tegyük bele a tejszínt a tűzről levéve. Öntsük rá a fácánra. Szórjuk meg friss kakukkfűvel.