(Lapin cuisiné en cocotte aux
jeunes légumes)
¨
4 személyre – előkészítés: 30 perc – főzés: 18
perc
¨
2 nyúlgerinc és 4 comb, 30 g vaj, 1 kanál méz, 5
cl borecet, 8 sárgarépa, 8 vajrépa, 80 g zsenge zöldborsó, 100 g zöldbab, 60 g
vaj, 5 tárkonylevél
Fűszerezzük a nyúlhúst, pirítsuk
meg a vaj és a méz keverékében, öntsünk rá ecetet, majd főzzük nyolc percig.
A megtisztított zöldségeket
főzzük meg forró vízben. Szűrjük le. Tegyük bele a tárkonyt.
Tegyük tűzálló tálba a nyulat,
takarjuk be a zöldségekkel és öntsük rá a pecsenyelét. Fedjük le és süssük 240
fokon (7-es fokozat) 20 percig, majd 10 percnyi pihentetés után tálaljuk.