Nyúl zsenge zöldségekkel



(Lapin cuisiné en cocotte aux jeunes légumes)
¨        4 személyre – előkészítés: 30 perc – főzés: 18 perc
¨        2 nyúlgerinc és 4 comb, 30 g vaj, 1 kanál méz, 5 cl borecet, 8 sárgarépa, 8 vajrépa, 80 g zsenge zöldborsó, 100 g zöldbab, 60 g vaj, 5 tárkonylevél
Fűszerezzük a nyúlhúst, pirítsuk meg a vaj és a méz keverékében, öntsünk rá ecetet, majd főzzük nyolc percig.
A megtisztított zöldségeket főzzük meg forró vízben. Szűrjük le. Tegyük bele a tárkonyt.
Tegyük tűzálló tálba a nyulat, takarjuk be a zöldségekkel és öntsük rá a pecsenyelét. Fedjük le és süssük 240 fokon (7-es fokozat) 20 percig, majd 10 percnyi pihentetés után tálaljuk.