(Tomates farcies de devant de
lapin persillé)
¨
4 személyre – előkészítés: 25 perc – főzés: 25
perc
¨
8 nyúl eleje, 35 cl fehérbor, 1 nagy fej hagyma,
1 sárgarépa, 1 csokor zöldfűszer, 1 húsleveskocka, 2 mogyoróhagyma, 8 szép
kemény paradicsom, 1 fej fokhagyma, 3 ágacska bazsalikom, 1 csokor
petrezselyem, 120 g vaj, 50 g zsemlemorzsa, 200 g gomba
Vágjuk minden nyúlelejét 4
darabba. 10 percig süssük a
paradicsomokat az olívaolajban a fokhagymával, bazsalikommal, kakukkfűvel,
sóval és borssal. Tegyük félre.
A répát, hagymát és a nyulat
pirítsuk meg a vajban, majd öntsük fel a borral, adjuk hozzá a leveskockát, 2
dl vizet és zöldfűszer-csokrot. Főzzük 15 percig lefedve.
Vágjuk kockára a gombát, keverjük
össze az összevágott nyúlhússal, zsemlemorzsával, töltsük meg a paradicsomokat.
Süssük át sütőben.