Nyers gombás tavaszi saláta



(Printaniére aux champignons)
¨        20 dkg csiperke, 1 fejes saláta, 3-4 friss zellerszár, 2 cs. retek, 20 szem fekete olajbogyó kimagozva, pár szem dióbél, 1 citrom, só, bors, 3 ek. olívaolaj (kukoricaolaj), 1 ek. vágott snidling (metélőhagyma).
A zellerszárakat 2 cm-es darabokra, a retket karikára vágjuk.
Vagdaljuk durvára a diót.
A gombát szeleteljük vékonyra.
A salátát szedjük leveleire.
Készítsük el a salátaöntetet: az olajat elkeverjük a citromlével, sózzuk, borsozzuk, metélőhagymát szórunk bele.
Mély tálat kibélelünk a salátalevelekkel, beletesszük az összekevert zöldséget, meglocsoljuk salátaöntettel.
Tálalás előtt behűtjük.
Ital: asztali fehérbor vagy rozé.