Nyelvhal ropogós bundában



(Croustillons de sole)
¨        4 személyre – előkészítés: 20 perc – Főzés: 12 perc
¨        400 g nyelvhalfilé, 1 evőkanál liszt
¨        A tésztához: 125 g liszt, 1 evőkanál olaj, 2 tojás, 5 kanál rum, reszelt szerecsendió, bazsalikom, turbolya, petrezselyem, kapor apróra vágva, só, bors
Tegyük a lisztet egy tálba, adjunk hozzá egy kis olajat, a tojások sárgáját, rumot, és jól dolgozzuk össze.
Tegyük bele a sót, szerecsendiót. Verjük kemény habbá a tojások fehérjét, forgassuk bele a tésztába a zöldfűszerekkel együtt.
Vágjuk 12 szeletre a halat, sózzuk, borsozzuk, forgassuk lisztbe. Mártsuk meg a tésztában, majd süssük ki olajban.
Itassuk le az olajat és tálaljuk.