(Croustillons de sole)
¨
4 személyre – előkészítés: 20 perc – Főzés: 12
perc
¨
400 g nyelvhalfilé, 1 evőkanál liszt
¨
A tésztához: 125 g liszt, 1 evőkanál olaj, 2
tojás, 5 kanál rum, reszelt szerecsendió, bazsalikom, turbolya, petrezselyem,
kapor apróra vágva, só, bors
Tegyük a lisztet egy tálba,
adjunk hozzá egy kis olajat, a tojások sárgáját, rumot, és jól dolgozzuk össze.
Tegyük bele a sót, szerecsendiót.
Verjük kemény habbá a tojások fehérjét, forgassuk bele a tésztába a
zöldfűszerekkel együtt.
Vágjuk 12 szeletre a halat,
sózzuk, borsozzuk, forgassuk lisztbe. Mártsuk meg a tésztában, majd süssük ki
olajban.
Itassuk le az olajat és tálaljuk.