(Saumon Norvege roti au coulis de
maracúja)
¨
4 személyre – előkészítés: 25 perc – főzés: 10
perc
¨
600 g lazacfilé, 1/4 liter maracujalé, 2
maracúja, 20 cl tejszín, 50 g vaj, só, bors, 250 g sárgarépa, 250 g zellergyökér,
300 g cukkíni
Vágjuk négy darabra a lazacot,
olívaolajban süssük meg minden oldalát. Tegyük tűzálló tálra.
A maracujalét forraljuk be a
felére, tegyük bele a tejszínt, sűrítsük be és tegyük bele a vajat. Tegyük bele
2 maracúja összetört húsát és tegyük vízfürdőbe a krémet.
Vágjuk 2mm x 1 cm széles csíkokra
a zöldségeket. Főzzük roppanósra sós vízben.
Fejezzük be a lazac sütését a
sütőben 150 fokon (5-ös fokozat) 3 percig.
Melegítsük fel a vajon a
zöldségeket.
Tegyük a tál közepére a
zöldségeket, köré a szószt, a zöldség tetejére pedig a lazacot.
(Ez is éttermi recept volt)