Norvég lazac maracujaszósszal



(Saumon Norvege roti au coulis de maracúja)
¨        4 személyre – előkészítés: 25 perc – főzés: 10 perc
¨        600 g lazacfilé, 1/4 liter maracujalé, 2 maracúja, 20 cl tejszín, 50 g vaj, só, bors, 250 g sárgarépa, 250 g zellergyökér, 300 g cukkíni
Vágjuk négy darabra a lazacot, olívaolajban süssük meg minden oldalát. Tegyük tűzálló tálra.
A maracujalét forraljuk be a felére, tegyük bele a tejszínt, sűrítsük be és tegyük bele a vajat. Tegyük bele 2 maracúja összetört húsát és tegyük vízfürdőbe a krémet.
Vágjuk 2mm x 1 cm széles csíkokra a zöldségeket. Főzzük roppanósra sós vízben.
Fejezzük be a lazac sütését a sütőben 150 fokon (5-ös fokozat) 3 percig.
Melegítsük fel a vajon a zöldségeket.
Tegyük a tál közepére a zöldségeket, köré a szószt, a zöldség tetejére pedig a lazacot.
(Ez is éttermi recept volt)