¨
/ 6 adag /
¨
Hozzávalók: 1 kg burgonya, só, bors, 37 dkg
zöldhüvelyű zöldbab, 6 tojás, 50 dkg paradicsom, 6 dkg szardella, 2 doboz
tonhal konzerv, 12,5 dkg fekete olívabogyó
¨
Öntethez: 3 gerezd fokhagyma, 7-10 szál friss
kakukkfű, 1 csokor friss turbolya, 1,2 dl vörösborecet, 10 ml Dijoni mustár,
3,7 dl olívaolaj
A burgonyát kockákra vágjuk, és
15-20 perc alatt megfőzzük. Közben elkészítjük a vinaigrettet: A fokhagymát, a
kakukkfüvet, a turbolyalevelet apróra vágjuk.
Egy üveg tálban keverjük össze az
ecetet a mustárral, az apróra vágott fokhagymával, sóval, borssal. Majd
óvatosan adjuk hozzá az olajat és keverjük simára az öntetet.
Adjuk az öntethez az apróra
vágott kakukkfüvet és a turbolyát.
Vágjuk a megfőtt burgonyát kisebb
darabokra. Kanállal locsoljuk rá a vinaigrettet a burgonyára, amíg az, meleg.
Főzzük a zöldbabot 5-7 percig,
majd tegyük egy tálba és keverjük össze a megmaradt öntettel.
A főtt tojásokat vágjuk
negyedekre. A paradicsomot vágjuk félbe, a tonhalat csepegtessük le. Nyomkodjuk
össze villával a tonhalat, keverjük újra össze a vinaigrette öntetet és locsoljuk
meg a halat.
A hozzávalókat rendezzük el egy
tálon: a burgonyát körbe, a közepére a zöldbabot tesszük, és erre rakjuk a
tonhalat és a szardellát. A tonhal kupac tetejére tegyünk felváltva paradicsom
és tojáscikkeket. A még megmaradt öntetet öntsük a salátára.