¨
Hozzávalók: 50 dkg burgonya, 4 vöröshagyma, 1
közepes cukkíni, 50 dkg paradicsom, 2 evőkanál olaj, 4 dkg vaj, 10 dkg parmezán
ízű sajt, só, őrölt bors
Az olajat egy mély tűzálló tálba
öntjük, és beleterítjük a hagymakarikákat, majd sütőben megfonnyasztjuk, de nem
pirítjuk meg. Ezután kerül a tálba egy sor karikára vágott burgonya (előtte
jobb, ha megfőzzük), erre a kisujjnyi vastag szeletekre vágott cukkíni (ha zsenge,
még meghámozni sem kell, ha öregebb jó ha előtte egy picit megfőzzük), rá a
felszeletelt paradicsom. A rétegeket kissé megsózzuk, borsozzuk, és a
paradicsom tetejére morzsoljuk a vajat. A tálat alufóliával vagy tetővel
letakarva a forró sütőbe tesszük, és erős lángon fél óráig sütjük. Ezután a
tetejére csipetnyi reszelt szerecsendióval összekevert reszelt sajtot szórunk,
és már fedő nélkül addig sütjük, amíg a teteje szép piros nem lett.