¨
Hozzávalók: 4 tojás, 17,5 dkg cukor, 1 narancs,
7,5 dkg liszt, 7,5 dkg étkezési keményítő, fél teáskanál sütőpor, 7,5 dkg vaj,
5 dkg mandula, 2,5 dl narancslé, 1 citrom leve, 1 evőkanál kristálycukor
Elkészítés: A tojásokat
szétválasztjuk, a tojássárgákat a cukorral habosra keverjük. A narancsot forró
vízben megmossuk, a héját lereszeljük, majd a liszttel, a keményítővel és a sütőporral
összekeverjük, és a tojásmasszához adjuk. A tojásfehérjéket kemény habbá
verjük, és a langyos vajjal a tésztához keverjük. A forma alját kivajazzuk és
beleteszünk egy pergamenpapírt, amit vajjal meglocsolunk, és vágott mandulával
behintünk. A tésztát rátöltjük a mandulás alapra, és a tetejét elsimítjuk. A
süteményt 50 perc alatt aranybarnára sütjük, majd 10 percig a sütőben hagyjuk.
A narancslevet szitán átszűrjük, és a citromlével meg a cukorral összekeverve
kissé felmelegítjük. A süteményt tálra borítjuk, a papírt lehúzzuk róla. Egy
hurkapálcával több helyen beleszúrunk. A megmelegített narancslevet úgy öntjük
rá, hogy a lyukakba befolyjon a lé, és a tészta beszívja. Tálaláskor
porcukorral meghintjük.