Narancsos palacsinta



(Crepes a l’orange)
¨        4 személyre – előkészítés: 1 óra – főzés: 45 perc
¨        A tésztához: 250 g liszt, 3 tojás + 1 tojássárgája, 50 cl tej, 60 g vaj, 1 csipet só, 20 g cukor
¨        Töltelék: 6 narancs, 250 g cukor
Készítsünk palacsintatésztát a hozzávalókból, hagyjuk pihenni egy órát.
Egy éles kés segítségével hámozzuk le a narancsok héját, vágjuk hosszú, vékony csíkokra (‘julienne’-re). Forraljuk fel vízben, majd szűrjük le. 100 g cukorból és 15 cl vízből főzzünk szirupot, nagyon kis lángon főzzük benne a narancshéjat, ami megkeményedik, már ki is szedhetjük.
A teljesen meghámozott narancsot szedjük gerezdekre. Egy kis narancslével tegyünk a tűzre 150 cukrot, tegyük bele, a lehártyázott gerezdeket, főzzük kis lángon 15 percig. Csöpögtessük le, a levet tegyük félre.
Süssük ki a palacsintákat. Töltsük meg őket a narancslekvárral, hajtsuk négybe, szórjuk meg porcukorral és tegyük a forró sütőbe 2 percre.
Tálaláskor öntsük le a főzésből megmaradt narancsos lével, körítsük a cukrozott narancshéjjal.