¨
Hozzávalók
(5-6 személyre): 1 db 2-2,5 kg-os pecsenyekacsa, 1 nagy fej hagyma, 2 narancs,
1 ek paradicsompüré, só, bors, 1 kk finomra vágott petrezselyem, 1 csomag
mirelit hasábburgonya.
Elkészítés: A kacsa aprólékát levágjuk, a belsőséget
megtisztítjuk. A kacsát sóval, borssal bedörzsöljük, a megtisztított hagymát
félbevágva a belsejébe tesszük. Az aprólékból és a belsőségből a mártáshoz
alaplét főzünk. Az előmelegített, mérsékelten meleg sütőben feltesszük sülni a
kacsát úgy, hogy kevés vizet teszünk alá. A sütés mintegy 60 percig tart.
Félidőben megszurkáljuk, pecsenyelével többször
megöntözzük, a túlzott zsírt kikanalazzuk. Közben megreszeljük a narancs héját,
meghámozzuk, a fehér héját is eltávolítjuk, szeletekre vágjuk, a másiknak
kinyomjuk a levét. A megsült kacsát melegen tálalóedénybe tesszük. Az alapléhez
hozzáadjuk a paradicsompürét, a narancs levét, a reszelt narancshéjat, leöntjük
vele a sült kacsát. Finomra vágott petrezselyembe mártott narancsszeletekkel
díszítjük. Köretnek sült hasábburgonyát kínálunk hozzá.