¨
1/2 teáskanál reszelt gyömbér, 2 gerezd
fokhagyma, 150 g narancslekvár, 50 g barnacukor, 5 evőkanál narancslé, 4
evőkanál vörösborecet, 1-2 evőkanál dijoni mustár, 11 evőkanál olaj, 1 fiatal
csirke (kb. 1,4 kg)
¨
Előkészítés:
7 perc
¨
Sütés: 31 perc
1. A sütőt 220 °C-ra
előmelegítjük. A fokhagymát megtisztítjuk, és finomra aprítjuk. A lekvárt,
cukrot, narancslét, ecetet, mustárt, gyömbért, fokhagymát, 1 h evőkanál olajjal
elkeverjük és félrerakjuk.
2. A csirkét 6-8 részre
daraboljuk. Sütőedényben közepes hőfokon felforrósítjuk a maradék olajat, a
húsdarabokat kb. 8 percig minden oldalról megpirítjuk benne. A húsokat
kiszedjük, az olajat kiöntjük, a lekváros keveréket az edénybe tesszük, és az
egészet felforraljuk.
3. A csirkehúst egy másik
sütőformában az előmelegített sütőbe tesszük, majd kb. 20 percig sütjük, amíg
beleszúrva a kibuggyanó lé színtelen lesz. A keletkezett zsiradékot kanállal kimerjük.
A kész csirkedarabokat tálcára rendezzük, majd a narancsmártással leöntve
azonnal kínáljuk.