Mustáros csirke



(Poulet grillé á la diable)
¨        1,2 kg-os csirke, 6 kk. erős mustár, 4 ek. zsemlemorzsa, 6 dkg vaj, 1 dl száraz fehérbor, só, bors.
A csirke hátát felvágjuk, szétnyitjuk. Mindkét oldalát besózzuk, borsozzuk.
Kivajazott tűzállóba fektetjük, forró sütőben 10 percig sütjük.
Kivéve megkenjük a mustárral, meghintjük a morzsával, majd grillsütőben (vagy tovább is a sütőben), többször megforgatva 20 percig pirítjuk.
Tegyük előmelegített tálra, tartsuk melegen.
Levét öntsük fel borral, forraljuk fel, sózzuk, borsozzuk, ha szükséges és mártásos csészében adjuk asztalra.
Sült burgonya, zsázsa vagy sült paradicsom illik hozzá.
Ital: könnyű vörösbor.