Marhasült zöldségekkel



¨        Hozzávalók (4 személyre): 4 vékony szelet rostélyos (csont nélkül), 2 hagyma, 4 ek. olaj, 2 ek. liszt, 50 dkg sárgarépa, 20 dkg zellergumó, 10 dkg fehérrépa, só, bors, 2 babérlevél, néhány szem kapribogyó, 1-1 teáskanál mustár és paradicsompüré, ételízesítő, 5 dkg vaj, 1 kg burgonya, 1 csokor petrezselyem
2 ek. felforrósított olajban a kockára vágott hagymát üvegesre pároljuk, 1 ek. liszttel megszórjuk, és aranysárgára sütjük. A hússzeleteket kiveregetjük, sózzuk, lisztben megforgatjuk, és a maradék olajban erősen megpirítjuk mindkét oldalát. A hússzeleteket egy tepsibe tesszük, 4 dl ételízesítővel elkevert vízzel felöntjük. Belekeverjük a paradicsompürével elkevert mustárt, hozzáadjuk a babérlevelet, a kapribogyót, és előmelegített sütőben, fedő alatt kb. 45 perc alatt puhára pároljuk.
Közben a répákat és a zellert meghámozzuk, megmossuk, és gyufaszál vastagságúra vágjuk. a burgonyát is meghámozzuk, megmossuk, és negyedekre vágjuk. Sós vízben megfőzzük, majd a vaj felében megforgatjuk, és melegen tartjuk. A felaprított zöldségeket a maradék vajban 1 dl víz hozzáadásával 15 percig pároljuk. A rostélyost kivesszük a szaftjából, egy előmelegített tálra tesszük, kevés, átszűrt húslével meglocsoljuk, és köré rakjuk a párolt zöldségeket. A maradék szaftot külön tálkában kínáljuk.  A burgonyát apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk, és ez is a hús mellé kerül.