¨
Hozzávalók (4 személyre): 4 vékony szelet
rostélyos (csont nélkül), 2 hagyma, 4 ek. olaj, 2 ek. liszt, 50 dkg sárgarépa,
20 dkg zellergumó, 10 dkg fehérrépa, só, bors, 2 babérlevél, néhány szem
kapribogyó, 1-1 teáskanál mustár és paradicsompüré, ételízesítő, 5 dkg vaj, 1
kg burgonya, 1 csokor petrezselyem
2 ek. felforrósított olajban a
kockára vágott hagymát üvegesre pároljuk, 1 ek. liszttel megszórjuk, és
aranysárgára sütjük. A hússzeleteket kiveregetjük, sózzuk, lisztben megforgatjuk,
és a maradék olajban erősen megpirítjuk mindkét oldalát. A hússzeleteket egy
tepsibe tesszük, 4 dl ételízesítővel elkevert vízzel felöntjük. Belekeverjük a
paradicsompürével elkevert mustárt, hozzáadjuk a babérlevelet, a kapribogyót,
és előmelegített sütőben, fedő alatt kb. 45 perc alatt puhára pároljuk.
Közben a répákat és a zellert
meghámozzuk, megmossuk, és gyufaszál vastagságúra vágjuk. a burgonyát is
meghámozzuk, megmossuk, és negyedekre vágjuk. Sós vízben megfőzzük, majd a vaj
felében megforgatjuk, és melegen tartjuk. A felaprított zöldségeket a maradék
vajban 1 dl víz hozzáadásával 15 percig pároljuk. A rostélyost kivesszük a
szaftjából, egy előmelegített tálra tesszük, kevés, átszűrt húslével
meglocsoljuk, és köré rakjuk a párolt zöldségeket. A maradék szaftot külön
tálkában kínáljuk. A burgonyát apróra
vágott petrezselyemmel megszórjuk, és ez is a hús mellé kerül.