¨
Elkészítése kb. 1/2 órát vesz igénybe. Sós
burgonyával kínáljuk. Kb. 510 kcal adagonként.
¨
Hozzávalók: 600 g tengeri halfilé (lepényhal),
só, frissen őrölt bors, 2 evőkanálliszt, 60 g vaj, 100 g mogyoróhagyma, 2
evőkanál fehérbor, 100 g tejszín, 100 g tisztított, gyalult mandula, 1
teáskanál apróra vagdalt kapor
1. Fűszerezzük a halat sóval, borssal, hintsük
meg liszttel
2. Olvasszunk vajat egy serpenyőben. Süssük a
halat alacsony hőfokon kb. 5 percig. Közben vagdaljuk apróra a mogyoróhagymát.
3. Vegyük ki a halat, tartsuk melegen.
4. Öntsük a fehérbort a serpenyőbe, tegyük bele
a mogyoróhagymát, a tejszínt, a mandulát és a kaprot is, majd jól keverjük
össze.
5. Főzzük a szószt néhány perc alatt sűrűbbre,
ízesítsük újra, majd tálaljuk a hallal.