Mandulás tengeri hal



¨        Elkészítése kb. 1/2 órát vesz igénybe. Sós burgonyával kínáljuk. Kb. 510 kcal adagonként.
¨        Hozzávalók: 600 g tengeri halfilé (lepényhal), só, frissen őrölt bors, 2 evőkanálliszt, 60 g vaj, 100 g mogyoróhagyma, 2 evőkanál fehérbor, 100 g tejszín, 100 g tisztított, gyalult mandula, 1 teáskanál apróra vagdalt kapor
1.  Fűszerezzük a halat sóval, borssal, hintsük meg liszttel
2.  Olvasszunk vajat egy serpenyőben. Süssük a halat alacsony hőfokon kb. 5 percig. Közben vagdaljuk apróra a mogyoróhagymát.
3.  Vegyük ki a halat, tartsuk melegen.
4.  Öntsük a fehérbort a serpenyőbe, tegyük bele a mogyoróhagymát, a tejszínt, a mandulát és a kaprot is, majd jól keverjük össze.
5.  Főzzük a szószt néhány perc alatt sűrűbbre, ízesítsük újra, majd tálaljuk a hallal.