Málnás sütemény




(Biscuit aux framboises)
¨        6 személyre – előkészítés: 20 perc – sütés: 45 perc
¨        3 tojás, 125 g csokoládé, 110 g vaj, 100 g cukor, 90 g keményítő, 3 evőkanál tej, 2 zacskó vaníliás cukor, 1/2 zacskó sütőpor
¨        A töltelékhez: 400 g málna, 300 g tejszín, 1 pohár tej, 100 g cukor, 3 tojássárgája, 3 levél zselatin, 15 g keményítő, málnalikőr
A tésztához valókat keverjük össze a tejjel és az olvasztott csokoládéval. Öntsük kivajazott formába és süssük 180 fokon 35 percig.
A töltelékhez a tojássárgáját keverjük habosra a cukorral, adjuk hozzá a keményítőt és óvatosan a forró tejet. Tegyük bele a beáztatott zselatint és a habbá vert tejszínt.
Vágjuk 3 lapba a tésztát, locsoljuk meg a málnalikőrrel és töltsük meg a tejszínes krémmel és a málnával.
Hűtsük legalább 3 órát.