(Biscuit aux framboises)
¨
6 személyre – előkészítés: 20 perc – sütés: 45
perc
¨
3 tojás, 125 g csokoládé, 110 g vaj, 100 g
cukor, 90 g keményítő, 3 evőkanál tej, 2 zacskó vaníliás cukor, 1/2 zacskó
sütőpor
¨
A töltelékhez: 400 g málna, 300 g tejszín, 1
pohár tej, 100 g cukor, 3 tojássárgája, 3 levél zselatin, 15 g keményítő,
málnalikőr
A tésztához valókat keverjük
össze a tejjel és az olvasztott csokoládéval. Öntsük kivajazott formába és
süssük 180 fokon 35 percig.
A töltelékhez a tojássárgáját
keverjük habosra a cukorral, adjuk hozzá a keményítőt és óvatosan a forró
tejet. Tegyük bele a beáztatott zselatint és a habbá vert tejszínt.
Vágjuk 3 lapba a tésztát, locsoljuk
meg a málnalikőrrel és töltsük meg a tejszínes krémmel és a málnával.
Hűtsük legalább 3 órát.