25-30 dkg-os süllő nagyságú tengeri hal. Süthetjük roston vagy főzhetjük
és különböző mártásokkal (pl. ravigote-, velencei, fehérboros, tejszínes gombás
mártás) tálalhatjuk.
Tengeri hal mouginoise módra
(Loup a la mouginoise)
¨
A ‘La Vallée Heureuse’ étterem receptje (39800
Poligny)
¨
4 személyre – előkészítés: 30 perc – sütés: 45
perc
¨
1 db 1 kg-os tengeri hal, 700 g krumpli, 2
sárgarépa, 3 hagyma, kakukkfű, 2 paradicsom, fokhagymagranulátum, petrezselyem,
4 evőkanál olívaolaj, só, bors
Tisztítsuk meg a halat és sózzuk
meg.
Vágjuk karikára a krumplit és a
répát.
A hagymát vágjuk nagyobb
darabokra.
Egy tűzálló tál aljára tegyük a
krumplit, répát és hagymát, fűszerezzük, locsoljuk meg olívaolajjal és egy kis
vízzel.
Törjük össze a meghámozott paradicsomok
húsát és fűszerezzük.
Tegyük a krumpli tetejére a halat
és fedjük be a paradicsomos keverékkel. Süssük készre kb. 45 perc alatt.