Maklárhal (Maquereau)


25-30 dkg-os süllő nagyságú tengeri hal. Süthetjük roston vagy főzhetjük és különböző mártásokkal (pl. ravigote-, velencei, fehérboros, tejszínes gombás mártás) tálalhatjuk.

Tengeri hal mouginoise módra

(Loup a la mouginoise)
¨        A ‘La Vallée Heureuse’ étterem receptje (39800 Poligny)
¨        4 személyre – előkészítés: 30 perc – sütés: 45 perc
¨        1 db 1 kg-os tengeri hal, 700 g krumpli, 2 sárgarépa, 3 hagyma, kakukkfű, 2 paradicsom, fokhagymagranulátum, petrezselyem, 4 evőkanál olívaolaj, só, bors
Tisztítsuk meg a halat és sózzuk meg.
Vágjuk karikára a krumplit és a répát.
A hagymát vágjuk nagyobb darabokra.
Egy tűzálló tál aljára tegyük a krumplit, répát és hagymát, fűszerezzük, locsoljuk meg olívaolajjal és egy kis vízzel.
Törjük össze a meghámozott paradicsomok húsát és fűszerezzük.
Tegyük a krumpli tetejére a halat és fedjük be a paradicsomos keverékkel. Süssük készre kb. 45 perc alatt.