¨
Hozzávalók: 800 g burgonya, 1 nagy fej hagyma,
75 g vaj, 250 g sütőkolbász, 200 g csirkemáj, 1 dl húsleves (lehet kockából
is), 3 ek. paradicsompüré, 100 g reszelt sajt, 5 dl tejszín, 1 tojássárgája, 1
cs. petrezselyem, só, bors
A burgonyát héjában megfőzzük,
még melegen meghámozzuk, ha kihűlt, nem túl vékony karikákra vágjuk. 50 g vajon
megfonnyasztjuk a finomra vágott hagymát, hozzáadjuk a héjából kinyomkodott,
elmorzsolt kolbászt, a megmosott, lecsepegtetett, apró kockára vágott
csirkemájat, és néhány percig erős tűzön pirítjuk. A húslevesben elkeverjük a
paradicsompürét, a kolbászos májhoz adjuk, a szokásosnál erősebben borsozzuk,
és fedő nélkül, gyakorta megkeverve, erős tűzön addig főzzük, amíg mártásszerűre
be nem sűrűsödik.
A maradék vajjal kikenünk egy
tűzálló tálat, az aljára terítünk egy sor burgonyát - a teljes mennyiség
felét-, elsimítjuk rajta a ragut, megszórjuk a sajt felével, végül befedjük a
maradék burgonyával. A tejszínt alaposan kikeverjük a tojássárgájával,
hozzáadjuk a vágott petrezselymet, ízlés szerint sózzuk, és a burgonyára
öntjük. Tetejét megszórjuk a maradék sajttal. Előmelegített forró sütőben kb.
45-50 percig, pirulásig sütjük.
A sütőtálban azonnal kínáljuk,
igazán csak frissiben jó!