¨
Hozzávalók: 20 dkg lepényhal, 1 evőkanál citromlé,
1/2 teáskanál fűszersó, 20 dkg gomba, 1 teáskanál vaj, 1 hagyma, 30 dkg
paradicsom, 20 dkg sárgarépa, 1 dl víz, 1/2 tejföl, 1 teáskanál vegeta, 2
evőkanál petrezselyem.
Elkészítése: A halat megkenjük a citromlével, besózzuk, és
rövid időre a hűtőszekrénybe tesszük.
Megtisztítjuk, és vékony
szeletekre vágjuk a gombát, és közepes hőmérsékleten átsütjük.
A hagymát felkarikázzuk, a
paradicsomot (tetszés szerint) meghámozzuk és feldaraboljuk. A sárgarépát
hosszában négybe vágjuk, majd felkockázzuk.
A zöldséget a gombához adjuk,
felöntjük a vízzel, és 15-20 percig együtt pároljuk.
A halat szárazra töröljük, és a
zöldségre fektetjük. 6-8 percig nagyon lassú tűzön pároljuk.
A halat egy szűrőkanállal nagyon
óvatosan kivesszük, és előmelegített tányérra fektetjük.
A zöldségmártást ízesítjük a
tejföllel és a vegetával, majd még forrón elrendezzük a hal köré. Végül
megszórjuk a petrezselyemmel.