(Limandes en filets
"á la méditerranéenne")
¨
(50 perc)
¨
Hozzávalók: 4 közepes lepényhal, 60 dkg érett
paradicsom, 4 édes zöldpaprika, 15 dkg hagyma, 1 dl olaj (lehetőleg olíva), só,
bors, fokhagyma, 10 dkg vaj vagy margarin, 3 evőkanál liszt, 1 citrom, 1 nagy
csomó fodros zöldpetrezselyem
A meghámozott, kimagozott és
falatnyi darabokra vágott paradicsomot, a kicsumázott, vékony csíkokra
szeletelt zöldpaprikát, az összetört fokhagymát és apróra vágott hagymát olajon
megpároljuk, sózzuk, borsozzuk.
A megtisztított hal gerincét
kivágjuk, majd a filét lisztbe mártjuk és mindkét oldalát (5-5perc) a forró
vajon átsütjük.
Előmelegített tálra fektetjük,
negyed citromokkal, a zöldpetrezselyemmel díszítjük. A "lecsót" külön
mártásoscsészében adjuk mellé. Ital: burgundi fehérbor (Chablis) vagy rizling.