¨
4 adag
¨
Hozzávalók: 1/2 kiskanál fehér bors, 1/2
kiskanál fekete bors, 1/4 kiskanál őrölt mustármag, 1/4 kiskanál Cayenni bors,
1/2 kiskanál zellermag, 1/4 kiskanál őrölt gyömbér, 1 pohár liszt, 4 lepényhal
filé, 1 pohár tej, 3 evőkanál vaj, 1.5
pohár Osztrigaszósz melegen
Elkészítés: A fűszereket mozsárba
tesszük, és mozsártörővel összetörjük, majd össze- keverjük a liszttel. A
halfiléket tejbe mártjuk és meghintjük a fűszeres liszttel.
A vajat öntöttvas serpenyőben,
közepes lángon felforrósítjuk. Beletesszük a halfiléket, és minden oldalról 3-3
percig sütjük. A halat kivesszük és
osztriga- szósszal tálaljuk.
1 adag tartalmaz: 547
kilokalóriát, 39 g szénhidrátot, 30 g fehérjét, 30 g zsiradékot, 1.6 g
rostanyagot.
Osztrigaszósz
¨
4-6 adag
¨
Hozzávalók: 1 pohár héjából kivett osztriga,
saját levében, 2.5 pohár hideg víz, 1/4 kiskanál fekete bors, 1/4 kiskanál
fehér bors, 1/4 kiskanál őrölt bazsalikom, 1 gerezd leforrázott, meghámozott és
összezúzott fokhagyma, 3 evőkanál vaj, 1 finomra vágott vöröshagyma, 3 evőkanál
liszt, 1/4 kiskanál zsírdús tejföl, csipetnyi szerecsendió, csipetnyi Cayenni
bors, só.
Elkészítés: Az osztrigákat
levükkel együtt tálba tesszük. Leöntjük hideg vízzel, és 8 órára a
hűtőszekrénybe tesszük.
Az osztrigát leszűrjük, és a
levét kis lábasba tesszük. 3-4 percig kis lángon főzzük.
A borsokat összekeverjük a
bazsalikommal és fokhagymával, félretesszük.
A vajat lábasban vagy öntöttvas
serpenyőben felforrósítjuk. Belerakjuk a vöröshagymát, és 4 percig kis lángon
fonnyasztjuk. Hozzáadjuk a lisztet, összekeverjük, és 1 percig kis lángon
sütjük.
Lassan, habverővel állandóan
keverve hozzáöntjük az osztrigalét. Beletesszük a kikevert fűszereket és a
tejfölt. Jól összekeverjük, és rendszeresen kavargatva 12 percig kis lángon
főzzük. A szósznak jó sűrűnek kell lenni. Az osztrigákat visszatehetjük a
szószba, és kis lángon 3 percig párolhatjuk. Különböző ételek remek
kiegészítője.