Lazacos palacsinta



¨        Hozzávalók (4 személyre):  1 doboz lazackonzerv, 20 dkg rétesliszt, 1 dl olaj, 2 tojás, 5 dl tej, 5 dkg vaj, 2 dl tejföl, só, szódavíz
Elkészítés: 15 dkg lisztből 1 egész tojással és 1 tojásfehérjével, 2 dl tejjel, az olajjal és annyi szódavízzel, hogy megfelelően híg legyen, palacsintatésztát keverünk. 1 óráig állni hagyjuk, majd palacsintatésztákat sütünk belőle. A vajból a maradék liszttel és tejjel besamelmártást főzünk, a tűzről levéve langyosra hűtjük, és belekeverjük az 1 tojássárgáját. Hozzáadjuk olajával együtt a villával összetört halkonzervet, megtöltjük vele a palacsintákat, és egyenként összetekerve tűzálló tálba egymás mellé fektetjük. Tejföllel megkenjük, és 10 percre a forró sütőbe tesszük. Ez alatt szépen megduzzad, és átforrósodik. A hal általában elég sós, a besamelt ezért nem nagyon kell sózni, de más fűszert sem kíván, elég a lazac saját zamata.