¨
Hozzávalók
(4 személyre): 1 doboz lazackonzerv, 20
dkg rétesliszt, 1 dl olaj, 2 tojás, 5 dl tej, 5 dkg vaj, 2 dl tejföl, só,
szódavíz
Elkészítés: 15 dkg lisztből 1 egész tojással és 1
tojásfehérjével, 2 dl tejjel, az olajjal és annyi szódavízzel, hogy megfelelően
híg legyen, palacsintatésztát keverünk. 1 óráig állni hagyjuk, majd
palacsintatésztákat sütünk belőle. A vajból a maradék liszttel és tejjel
besamelmártást főzünk, a tűzről levéve langyosra hűtjük, és belekeverjük az 1
tojássárgáját. Hozzáadjuk olajával együtt a villával összetört halkonzervet,
megtöltjük vele a palacsintákat, és egyenként összetekerve tűzálló tálba egymás
mellé fektetjük. Tejföllel megkenjük, és 10 percre a forró sütőbe tesszük. Ez
alatt szépen megduzzad, és átforrósodik. A hal általában elég sós, a besamelt
ezért nem nagyon kell sózni, de más fűszert sem kíván, elég a lazac saját
zamata.