(Poelée de saumon aux endives et
tomates au basilic)
¨
4 személyre – előkészítés: 30 perc – sütés: 7
perc
¨
600 g lazacfilé, 2 endívia, 1 nagy paradicsom, 1
csokor bazsalikom, 2 citrom, 10 cl olívaolaj, só, bors
Vágjuk a lazacot vékony
szeletekre. Vágjuk vékony csíkokra a salátát. Hámozzuk meg a paradicsomot, és a
héját süssük meg néhány levélke bazsalikommal. Tegyük félre.
Törjük össze a paradicsom húsát.
Készítsünk vinaigrettet a citromból, olajból, sóból és borsból.
Süssük ki a halszeleteket, tegyük
tányérokra. Körítsük az endívialevelekkel és a paradicsommal.
Locsoljuk meg az öntettel.
Díszítsük a paradicsomhéjjal és a bazsalikomlevélkékkel.