Lazacfilé endíviával és paradicsommal



(Poelée de saumon aux endives et tomates au basilic)
¨        4 személyre – előkészítés: 30 perc – sütés: 7 perc
¨        600 g lazacfilé, 2 endívia, 1 nagy paradicsom, 1 csokor bazsalikom, 2 citrom, 10 cl olívaolaj, só, bors
Vágjuk a lazacot vékony szeletekre. Vágjuk vékony csíkokra a salátát. Hámozzuk meg a paradicsomot, és a héját süssük meg néhány levélke bazsalikommal. Tegyük félre.
Törjük össze a paradicsom húsát. Készítsünk vinaigrettet a citromból, olajból, sóból és borsból.
Süssük ki a halszeleteket, tegyük tányérokra. Körítsük az endívialevelekkel és a paradicsommal.
Locsoljuk meg az öntettel. Díszítsük a paradicsomhéjjal és a bazsalikomlevélkékkel.