(Salade tiede de choucroute aux
foies de volailles)
¨
4 személyre – előkészítés: 15 perc – főzés: 15
perc
¨
400 g szárnyasmáj, 600 g főtt (savanyú)
káposzta, 1 fej hagyma, 20 g vaj, 1 pohár fehérbor, 1 kockacukor, 1 evőkanál
borecet, 2 evőkanál olaj, metélőhagyma, só, bors
Vágjuk apróra a hagymát,
futtassuk meg mogyorónyi vajon, pároljuk 5 percig. Öntsük hozzá a fehérbort és
tegyük bele a cukrot. Sózzuk, borsozzuk és forraljuk el a levét. Keverjük bele
az ecetet és az olajat, tegyük félre.
Langyosítsuk meg mikróban a
káposztát. Tisztítsuk meg a májat.
Süssük ki a vajban a májat,
körítsük a káposztával és locsoljuk meg a hagymás szósszal. Díszítsük néhány
szál metélőhagymával.