Langyos káposztasaláta szárnyasmájjal



(Salade tiede de choucroute aux foies de volailles)
¨        4 személyre – előkészítés: 15 perc – főzés: 15 perc
¨        400 g szárnyasmáj, 600 g főtt (savanyú) káposzta, 1 fej hagyma, 20 g vaj, 1 pohár fehérbor, 1 kockacukor, 1 evőkanál borecet, 2 evőkanál olaj, metélőhagyma, só, bors
Vágjuk apróra a hagymát, futtassuk meg mogyorónyi vajon, pároljuk 5 percig. Öntsük hozzá a fehérbort és tegyük bele a cukrot. Sózzuk, borsozzuk és forraljuk el a levét. Keverjük bele az ecetet és az olajat, tegyük félre.
Langyosítsuk meg mikróban a káposztát. Tisztítsuk meg a májat.
Süssük ki a vajban a májat, körítsük a káposztával és locsoljuk meg a hagymás szósszal. Díszítsük néhány szál metélőhagymával.