Langusztasaláta káposztával

(Salade de langoustines a la choucroute)
¨        4 személyre – előkészítés: 30 perc – főzés: 5 perc
¨        400 g savanyú káposzta, 300 g koktélparadicsom, 16 friss languszta, 4 kis hagyma zöld hajtásával együtt, 1 kávéskanál morzsolt kakukkfű, 1 kávéskanál szárított oregano, 1 citrom leve, 3 evőkanál olívaolaj, 1 halászlékocka, só, bors
Vágjuk négybe a koktélparadicsomot.
Hámozzuk meg és vágjuk vékony szeletekre a hagymát. Ha a káposzta túl savanyú lenne, mossuk át folyó csapvíz alatt.
Készítsük el a haszlékockát az utasítás szerint.
Ha forr, tegyük bele a langusztákat 4 percre, csepegtessük le és hagyjuk hűlni. Szedjük ki a farkukat, lehetőleg egészben.
Egy tálban keverjük össze a hagymát, a fűszernövényeket, egy csipet sót, őrölt paprikát, citromlevet, olajat.
A következő képen tálaljuk a salátát:
Tegyük tálra a káposztát, öntsük le az öntettel, dekoráljuk a paradicsommal, és a tetejére tegyük a rákfarkakat. Tálaljuk frissen.