¨
4 személyre – előkészítés: 30 perc – főzés: 5
perc
¨
400 g savanyú káposzta, 300 g koktélparadicsom,
16 friss languszta, 4 kis hagyma zöld hajtásával együtt, 1 kávéskanál morzsolt
kakukkfű, 1 kávéskanál szárított oregano, 1 citrom leve, 3 evőkanál olívaolaj,
1 halászlékocka, só, bors
Vágjuk négybe a
koktélparadicsomot.
Hámozzuk meg és vágjuk vékony
szeletekre a hagymát. Ha a káposzta túl savanyú lenne, mossuk át folyó csapvíz
alatt.
Készítsük el a haszlékockát az
utasítás szerint.
Ha forr, tegyük bele a
langusztákat 4 percre, csepegtessük le és hagyjuk hűlni. Szedjük ki a farkukat,
lehetőleg egészben.
Egy tálban keverjük össze a
hagymát, a fűszernövényeket, egy csipet sót, őrölt paprikát, citromlevet,
olajat.
A következő képen tálaljuk a
salátát:
Tegyük tálra a káposztát, öntsük
le az öntettel, dekoráljuk a paradicsommal, és a tetejére tegyük a rákfarkakat.
Tálaljuk frissen.