(Tarte aux pommes de terre et au
comté)
¨
6 személyre – előkészítés: 20 perc – sütés: 35
perc
¨
150 g kockára vágott (comté) sajt, 100 g vaj,
200 g tejszín, 2 hagyma, só, bors, szerecsendió, 8 nagy nem szétfövő krumpli,
300 g paradicsomszósz, 200 g hagymaszósz, 300 g omlós tészta, olívaolaj
Húsz perc alatt főzzük meg
héjában a krumplit.
Béleljünk ki egy lepényformát a
tésztával, süssük meg világos színűre.
Tegyünk rá egy réteg hagymás
szószt, szórjuk meg a sajttal, fedjük be a paradicsomszósszal.
A vékony szeletekre vágott
krumplit rozettaszerűen tegyük rá, öntsük rá a tejszínt, fűszerezzük.
Süssük hét percig 240 fokon (7-es
fokozat).
Tálaljuk melegen.