Krumplis lepény sajttal



(Tarte aux pommes de terre et au comté)
¨        6 személyre – előkészítés: 20 perc – sütés: 35 perc
¨        150 g kockára vágott (comté) sajt, 100 g vaj, 200 g tejszín, 2 hagyma, só, bors, szerecsendió, 8 nagy nem szétfövő krumpli, 300 g paradicsomszósz, 200 g hagymaszósz, 300 g omlós tészta, olívaolaj
Húsz perc alatt főzzük meg héjában a krumplit.
Béleljünk ki egy lepényformát a tésztával, süssük meg világos színűre.
Tegyünk rá egy réteg hagymás szószt, szórjuk meg a sajttal, fedjük be a paradicsomszósszal.
A vékony szeletekre vágott krumplit rozettaszerűen tegyük rá, öntsük rá a tejszínt, fűszerezzük.
Süssük hét percig 240 fokon (7-es fokozat).
Tálaljuk melegen.