Kakukkfüves nyúl endíviával



(Baron de lapin de garenne au serpolet et tombée d’endives)
¨        (egy híres francia étterem receptje)
¨        4 személyre – előkészítés: 30 perc – Főzés: 20 perc
¨        2 konyhakész nyúl (aprólékjával együtt), 4 szép fej endívia, 100 g vaj, 150 g tejszín, 6 ág kakukkfű, 25 cl fehérbor, 3 mogyoróhagyma, só, bors
Forgassuk meg a gerinceket és a combokat lisztben. Pirítsuk meg a vajban, egy serpenyőben.
Vágjuk apróra a hagymát, pirítsuk üvegesre a vajban, tegyük hozzá az aprólékot és a kakukkfüvet. Turmixoljuk le. Tegyük egy lábosba egy mogyorónyi vajjal együtt, hozzáadva a húsdarabokat és a bort. Fedő alatt hagyjuk főni 20-30 percig.
Vágjuk csíkokra az endíviát és pároljuk mintegy 10 percig egy kis vajon kis lángon.
Adjuk hozzá a tejszínt és forraljuk be.
Minden tányérra egy-egy combot és fél gerincet tegyünk és körítsük az endíviával.