(Baron de lapin de garenne au
serpolet et tombée d’endives)
¨
(egy híres francia étterem receptje)
¨
4 személyre – előkészítés: 30 perc – Főzés: 20
perc
¨
2 konyhakész nyúl (aprólékjával együtt), 4 szép
fej endívia, 100 g vaj, 150 g tejszín, 6 ág kakukkfű, 25 cl fehérbor, 3
mogyoróhagyma, só, bors
Forgassuk meg a gerinceket és a
combokat lisztben. Pirítsuk meg a vajban, egy serpenyőben.
Vágjuk apróra a hagymát, pirítsuk
üvegesre a vajban, tegyük hozzá az aprólékot és a kakukkfüvet. Turmixoljuk le.
Tegyük egy lábosba egy mogyorónyi vajjal együtt, hozzáadva a húsdarabokat és a
bort. Fedő alatt hagyjuk főni 20-30 percig.
Vágjuk csíkokra az endíviát és
pároljuk mintegy 10 percig egy kis vajon kis lángon.
Adjuk hozzá a tejszínt és
forraljuk be.
Minden tányérra egy-egy combot és
fél gerincet tegyünk és körítsük az endíviával.