Kakaós palacsinta



(Crepes au cacao)
¨        4-6 személyre – előkészítés: 20 perc – főzés: 10 perc
¨        A tésztához: 100 g liszt, 2 tojás, 20 g cukrozatlan kakaópor, 1 zacskó vaníliás cukor, 20 g cukor, 1/4 l tej, 50g olvasztott vaj, 1 evőkanál rum
¨        A szószhoz: 100 g cukor, 1 kávéskanál citromlé, 100 g durvára vágott dió vagy mogyoró, 100 g tejszín, 4 evőkanál öreg rum, 50 g vaj, 25 g vaj a sütéshez
A palacsintatésztát készítsük el a megadott hozzávalókból.
Egy 20 cm átmérőjű palacsintasütőben süssünk 13-15 palacsintát a vajon.
Készítsük el a szószt is: a cukorral, a citromlével és 2 evőkanál vízzel készítsünk aranybarna karamellt. Adjuk hozzá a tejszínt, a vajat, a rumot és a diót vagy mogyorót. 1 percig forraljuk.
A palacsintákat a szósszal leöntve tálaljuk, akár forrón, akár hidegen.