¨
3-4 csomó hónapos retek, 1 közepes fejes saláta
(v. kígyóuborka), 4 kisebb paradicsom, 4 friss zellerszár, 3 dl aludttej, fél
mokkáskanál édes pirospaprika, 1/2 citrom leve, 1 púpozott ek vágott
petrezselyem és metélőhagyma vegyesen, só, őrölt bors.
A megtisztított retket felekbe
vagy karikára vágjuk. A szintén megtisztított zellert tetszés szerint
földaraboljuk.
Az uborkát héjastul
fölkarikázzuk. A paradicsomokat negyedekbe vágjuk. Minden zöldséget beleszórunk
egy mély salátástálba. Az aludttejet jól elkeverjük olajjal, citromlével,
sóval, paprikával és sok borssal, majd ráöntjük a salátára, és rázogatva
összevegyítjük. Megszórjuk vágott fűszerzöldséggel, és behűtve fogyasztjuk.