¨
Hozzávalók: 4 kicsi csirkemell, só, 1 késhegynyi
fehérbors, 8 dkg vaj, 2 dl tejszín, 1 dl fehérbor, 1 evőkanál liszt, 80 dkg
spárga, 4 zsemleszelet
A csirkemellet kicsontozom,
sózom, borsozom, s a filéket 6 dkg vajjal kikent edényben, lefedve, forró
sütőben puhára párolom.
Ha megpuhult, a vajas pecsenyelét
mártásos-edénybe öntöm, s a húst a tálalásig melegen tartom. A léhez hozzáöntöm
a tejszínt és a bort, kissé összeforralom, majd a 2 dkg vajat egy evőkanál
liszttel összekeverem, s ezzel besűrítem. Ha kell utánízesítem.
Miközben a hús párolódik,
elkészítem a vajas spárgát.
Tálaláskor a csirkefiléket
egy-egy megpirított zsemleszeletre helyezem, leöntöm a mártással, és vajas
spárgával körítem.