¨
Hozzávalók: 15 dkg darált sertéshús, 15 dkg
vegyes zöldség, 10 dkg karalábé, 5 dkg zöldborsó, 5 dkg zöldbab, 5 dkg gomba, 5
dkg liszt, 15 dkg zsír, 5 dkg vaj, 2 db tojás, 1 dl tej, só törött bors
¨
Bundázáshoz: 10 dkg zsír, 15 dkg zsemlemorzsa,
10 dkg liszt, 1 db tojás
A megtisztított vegyes zöldséget,
karalábét apró kockára, a zöldbabot kis darabokra vágjuk, és gyengén sózott
vízben puhára főzzük, lehűtjük, és a vizet kinyomkodjuk belőle. Az apró kockára
vágott gombát vajban megpirítjuk, a húst finomra ledaráljuk, kissé megpirítjuk,
fűszerezzük, meghintjük liszttel, hozzákeverjük a vegyes zöldséget, gombát,
zöldborsót, felengedjük forró tejjel. Beleütjük az egész tojást, jól
elkeverjük, és addig forraljuk, míg besűrűsödik. Hidegre tesszük, és amikor
kihűlt, formázzuk, majd bundázzuk, és forró zsírban szép pirosra sütjük. Külön
tartár- vagy paradicsommártást adunk hozzá.