Húsos kosárkák



(Petits pates a la viande)
¨        4 személyre – előkészítés: 15 perc – főzés: 20 perc
¨        250 g liszt, 125 g vaj, 2 tojás, 200 g húsos szalonna, 200 g barna sampinyon, 1 hagyma, 10 cl tej, 100 g zsemlemorzsa, kakukkfű, babér, só, bors
Készítsünk omlós tésztát a lisztből, vajból és egy csipet sóból. Tegyünk bele egy tojást és egy kanál hideg vizet. Tegyük hidegre, 30 percre.
Hámozzuk meg és vágjuk össze a hagymát. Tisztítsuk meg a gombát.
Áztassuk langyos tejbe a zsemlemorzsát.
Daráljuk le a szalonnát.
Vágjuk össze a gombát, keverjük össze a darált húsos szalonnával, a zsemlemorzsával, hagymával, sóval, fűszerekkel.
Nyújtsuk ki a tésztát, béleljünk ki vele 4 kisebb formát, töltsük meg a töltelékkel, fedjük le tésztával, nyomkodjuk le a széleit és szurkáljuk meg villával.
Kenjük meg a tojással és süssük 150 fokon (5-ös fokozat) 20 percig.