(Petits pates a la viande)
¨
4 személyre – előkészítés: 15 perc – főzés: 20
perc
¨
250 g liszt, 125 g vaj, 2 tojás, 200 g húsos
szalonna, 200 g barna sampinyon, 1 hagyma, 10 cl tej, 100 g zsemlemorzsa,
kakukkfű, babér, só, bors
Készítsünk omlós tésztát a
lisztből, vajból és egy csipet sóból. Tegyünk bele egy tojást és egy kanál
hideg vizet. Tegyük hidegre, 30 percre.
Hámozzuk meg és vágjuk össze a
hagymát. Tisztítsuk meg a gombát.
Áztassuk langyos tejbe a
zsemlemorzsát.
Daráljuk le a szalonnát.
Vágjuk össze a gombát, keverjük
össze a darált húsos szalonnával, a zsemlemorzsával, hagymával, sóval,
fűszerekkel.
Nyújtsuk ki a tésztát, béleljünk
ki vele 4 kisebb formát, töltsük meg a töltelékkel, fedjük le tésztával,
nyomkodjuk le a széleit és szurkáljuk meg villával.
Kenjük meg a tojással és süssük
150 fokon (5-ös fokozat) 20 percig.