Hosszúmetélt spenóttal és rákkal



(Tagliatelle et scampi aux épinards)
¨        4 személyre – előkészítés: 45 perc – főzés: 15 perc
¨        16 szép rákfarok (languszta), 500 g hosszúmetélt, 50 g friss spenót, 1 paradicsom, olívaolaj, petrezselyem, fokhagyma, 2 dl fehérbor, Tabasco szósz, vagy egy kis darab erőspaprika, vaj
Főzzük ki ‘al dente’ (rugalmasra) a hosszúmetéltet sós vízben.
Egy serpenyőben melegítsünk fel vajat és dobjuk bele a rákfarkakat. Süssük 3 percig és locsoljuk meg a borral. Egy másik serpenyőben, olívaolajban futtassuk meg a fokhagymagerezdeket, és hat szál petrezselymet. Tegyük a rákhoz a spenótot, paradicsomot, sót, borsot, Tabasco szószt, süssük 3 percig. Tegyük a serpenyőbe a leszűrt tésztát is, tegyünk hozzá egy kis főzővizet is. Locsoljuk meg az olajjal, melyből a petrezselyemszárakat kidobtuk.