(Tagliatelle et scampi aux
épinards)
¨
4 személyre – előkészítés: 45 perc – főzés: 15
perc
¨
16 szép rákfarok (languszta), 500 g
hosszúmetélt, 50 g friss spenót, 1 paradicsom, olívaolaj, petrezselyem,
fokhagyma, 2 dl fehérbor, Tabasco szósz, vagy egy kis darab erőspaprika, vaj
Főzzük ki ‘al dente’ (rugalmasra)
a hosszúmetéltet sós vízben.
Egy serpenyőben melegítsünk fel
vajat és dobjuk bele a rákfarkakat. Süssük 3 percig és locsoljuk meg a borral.
Egy másik serpenyőben, olívaolajban futtassuk meg a fokhagymagerezdeket, és hat
szál petrezselymet. Tegyük a rákhoz a spenótot, paradicsomot, sót, borsot,
Tabasco szószt, süssük 3 percig. Tegyük a serpenyőbe a leszűrt tésztát is,
tegyünk hozzá egy kis főzővizet is. Locsoljuk meg az olajjal, melyből a
petrezselyemszárakat kidobtuk.