(Compote hawaienne)
¨
4 személyre – előkészítés: 20 perc, főzés: 5
perc
¨
2 zöldcitrom, 2 papaya, 1 kis ananász, 5
evőkanál barnacukor, 6 ek rum, 3 ek kókuszreszelék
Hámozzuk meg a citromokat, és a
papayát, az ananászt vájjuk ki a héjából. Vágjuk össze az ananászt, vágjuk
félbe a papayát, szedjük ki a magját, majd vágjuk kockára. Hámozzuk meg a
citromgerezdeket is.
Tegyük egy fazékba az összes
gyümölcsöt, szórjuk meg a cukorral, és kevergetve főzzük 5 percig.
Tegyük az ananász héjába a
gyümölcsöket, locsoljuk meg a rummal és hűtsük be.
A citrom héját vágjuk vékony
csíkokra, blansírozzuk, csöpögtessük le, majd ezzel és a kókuszreszelékkel
megszórva tálaljuk a kompótot.