¨
Elkészítése kb. 1 órát vesz igénybe. Rizzsel
kínáljuk. Adagonként kb. 670 kcal.
¨
Hozzávalók: 200-200 g piros, sárga, kockára
vágott paprika, 5 evőkanál vaj, 100 ml halleves (késztermék), 2 evőkanál Noilly
Prat (francia vermut), 400 g tejszín, só, fehérbors, csipetnyi cukor, 1 kg
friss tengeri hal (ördöghal) vagy 2 tengeri hal kifilézve, kevés citromlé,
kevés liszt, 2 evőkanál olívaolaj
1. Pároljuk meg külön-külön 2 evőkanál vajban a
sárga és a piros paprikát, majd öntsük fel hallevessel és vermuttal.
2. Főzzük, amíg a folyadék majdnem egészen
elpárolog. Adjunk tejszínt a paprikához, főzzük még 5 percig, majd ízesítsük
sóval, borssal, cukorral.
3. Turmixoljuk külön-külön a kétféle mártást,
majd szitán törjük át.
4. Amíg fő a paprika, húzzuk le a hal bőrét,
mossuk le, vegyük ki a filékből a gerincet.
5. Szeleteljük a halat 16 érmére,
fűszerezzük sóval, citromlével, hintsük meg liszttel, majd süssük az érméket
olívaolajban és a maradék vajban mindkét oldalán kb. 2 - 2 és 1/2 percig.
6. Öntsünk a kétféle mártásból
előmelegített tányérokra, majd tegyük rá a halérméket.