Halérmék kétféle mártással



¨        Elkészítése kb. 1 órát vesz igénybe. Rizzsel kínáljuk. Adagonként kb. 670 kcal.
¨        Hozzávalók: 200-200 g piros, sárga, kockára vágott paprika, 5 evőkanál vaj, 100 ml halleves (késztermék), 2 evőkanál Noilly Prat (francia vermut), 400 g tejszín, só, fehérbors, csipetnyi cukor, 1 kg friss tengeri hal (ördöghal) vagy 2 tengeri hal kifilézve, kevés citromlé, kevés liszt, 2 evőkanál olívaolaj
1.  Pároljuk meg külön-külön 2 evőkanál vajban a sárga és a piros paprikát, majd öntsük fel hallevessel és vermuttal.
2.  Főzzük, amíg a folyadék majdnem egészen elpárolog. Adjunk tejszínt a paprikához, főzzük még 5 percig, majd ízesítsük sóval, borssal, cukorral.
3.  Turmixoljuk külön-külön a kétféle mártást, majd szitán törjük át.
4.  Amíg fő a paprika, húzzuk le a hal bőrét, mossuk le, vegyük ki a filékből a gerincet.
5. Szeleteljük a halat 16 érmére, fűszerezzük sóval, citromlével, hintsük meg liszttel, majd süssük az érméket olívaolajban és a maradék vajban mindkét oldalán kb. 2 - 2 és 1/2 percig.
6. Öntsünk a kétféle mártásból előmelegített tányérokra, majd tegyük rá a halérméket.