Hagyma keletiesen



(Oignons a l’orientale)
¨        4 személyre – előkészítés: 20 perc – főzés: 25 perc
¨        4 nagy hagyma, 3 szelet füstölt szalonna kis kockákra vágva, 50 g gomba apróra vágva, 75 g rizs, 1 l marhahúsleves, 25 g vaj, só, őrölt bors
Tegyük a hagymákat egy fazékba. % percig főzzük annyi vízben, amennyi ellepi. Csöpögtessük le.
Olvasszuk meg a vajat egy serpenyőben. % percig pirítsuk benne a szalonnát és a hagymát.
Adjuk hozzá a rizst és pirítsuk még egy percig, majd öntsünk hozzá 2 deci húslevest.
Töltsük meg a hagymákat a rizzsel. Tegyük tűzálló tálba, öntsük rá a maradék húslevest. Süssük további 15 percig.