(Savarin aux fruits)
¨
6 személyre – előkészítés: 30 perc – sütés: 20
perc
¨
125 g liszt, 10 g élesztő, 3 tojás, 10 g
porcukor, 2 g só, 65 g vaj, 200 g sárgabaracklekvár, 400 g kockacukor, 1/4 l
víz, 1/2 pohár rum, 1 kivi, 1 doboz ananász, 5 eper
Futtassuk fel az élesztőt 30 g
liszttel elkeverve egy kis langyos tejben.
Keverjük össze a tojásokat a
maradék liszttel, tegyük bele a sót, porcukrot, olvasztott vajat és a megkelt
élesztőt. Gyúrjuk jól össze, szórjuk be liszttel és tegyük langyos helyre.
Ha megkelt, béleljünk ki vele egy
koronaformát, pihentessük, míg kétszeresére kel.
Süssük 180 fokon (6-os fokozat)
20 percig.
Készítsünk szirupot a vízzel és a
cukorral, főzzük nagy lángon 6 percig. Tegyük bele a rumot.
Locsoljuk meg a kész savarint a
sziruppal, kenjük meg lekvárral. Díszítsük ananászdarabokkal, eperrel és
kivikarikákkal.