Gyümölcsös savarin




(Savarin aux fruits)
¨        6 személyre – előkészítés: 30 perc – sütés: 20 perc
¨        125 g liszt, 10 g élesztő, 3 tojás, 10 g porcukor, 2 g só, 65 g vaj, 200 g sárgabaracklekvár, 400 g kockacukor, 1/4 l víz, 1/2 pohár rum, 1 kivi, 1 doboz ananász, 5 eper
Futtassuk fel az élesztőt 30 g liszttel elkeverve egy kis langyos tejben.
Keverjük össze a tojásokat a maradék liszttel, tegyük bele a sót, porcukrot, olvasztott vajat és a megkelt élesztőt. Gyúrjuk jól össze, szórjuk be liszttel és tegyük langyos helyre.
Ha megkelt, béleljünk ki vele egy koronaformát, pihentessük, míg kétszeresére kel.
Süssük 180 fokon (6-os fokozat) 20 percig.
Készítsünk szirupot a vízzel és a cukorral, főzzük nagy lángon 6 percig. Tegyük bele a rumot.
Locsoljuk meg a kész savarint a sziruppal, kenjük meg lekvárral. Díszítsük ananászdarabokkal, eperrel és kivikarikákkal.