Gyümölcsaszpik



(Aspics de fruits)
¨        6 személyre – előkészítés: 30 perc – főzés: 10 perc
¨        200 g eper, 200 g kivi, 200 g feketeribizli, 200 g mandarin, 4 levél zselatin, 8 tojás sárgája, 40 cl tejszín, 100 g cukor
Áztassuk be a zselatint hideg vízbe.
Keverjük habverővel a tojássárgáját a cukorral, amíg kifehéredik.
Osszuk el ezt a keveréket négy kis edénybe és adjuk hozzá mindegyikhez az egyik fajta gyümölcs levét a négyből, az egyikbe az eperét, a másikba a kiviét satöbbi.
Melegítsük fel ezeket, anélkül, hogy felforrnának. Ha besűrűsödnek, állítsuk őket hideg vízbe.
Adjunk hozzá egyenként egy levél zselatint és keverjük el.
A felvert tejszínt is osszuk el a négy edényben, ha már kihűlt bennük a krém, majd öntsük a krémeket kis tálkákba és tegyük a hűtőbe kb. 6 órára.
Díszítsük friss gyümölccsel.