(Aspics de fruits)
¨
6 személyre – előkészítés: 30 perc – főzés: 10
perc
¨
200 g eper, 200 g kivi, 200 g feketeribizli, 200
g mandarin, 4 levél zselatin, 8 tojás sárgája, 40 cl tejszín, 100 g cukor
Áztassuk be a zselatint hideg
vízbe.
Keverjük habverővel a
tojássárgáját a cukorral, amíg kifehéredik.
Osszuk el ezt a keveréket négy
kis edénybe és adjuk hozzá mindegyikhez az egyik fajta gyümölcs levét a
négyből, az egyikbe az eperét, a másikba a kiviét satöbbi.
Melegítsük fel ezeket, anélkül,
hogy felforrnának. Ha besűrűsödnek, állítsuk őket hideg vízbe.
Adjunk hozzá egyenként egy levél
zselatint és keverjük el.
A felvert tejszínt is osszuk el a
négy edényben, ha már kihűlt bennük a krém, majd öntsük a krémeket kis tálkákba
és tegyük a hűtőbe kb. 6 órára.
Díszítsük friss gyümölccsel.