¨
Elkészítése kb. 3/4 órát vesz igénybe. Párolt
mángolddal kínáljuk. Kb. 510 kcal adagonként.
¨
Hozzávalók: 1 evőkanál vaj, 2 evőkanál vagdalt
mogyoróhagyma, 4 tengeri halfilé, 150 - 150 g (lepényhal), só, frissen őrölt
feketebors, 150 ml fehérbor, 150 ml halleves (késztermék), 1 grapefruit, 300 g
créme fraiche, 15 g friss gyömbér, csipetnyi cayenne-bors
1. Kenjünk ki vajjal egy serpenyőt. Vagdaljuk
fel a mogyoróhagymát, tegyük a hallal a serpenyőbe, enyhén fűszerezzük sóval,
borssal, öntsük fel fehérborral és hallevessel, majd pároljuk az egészet 10
percig.
2. Vegyük ki a halat, tartsuk melegen, majd
főzzük a levest a felére.
3. Hámozzuk meg a grapefruitot egy hosszú, éles
késsel, úgy, hogy a héj fehér része sem maradjon a gyümölcsön. Vágjuk ki a
gerezdeket a hártyából. Fogjuk fel a kicsurgó levet, öntsük a hallevesbe.
Keverjük bele a créme fraiche-t, majd főzzük az egészet, amíg a folyadék fele
el nem párolog.
4. Hámozzuk meg a gyömbért, vágjuk nagyon vékony
csíkokra, tegyük a grapefruit gerezdekkel a szószba, fűszerezzük sóval,
borssal, Cayenne borssal.
5.
Kínáljuk a halat a szósszal leöntve.