(Sauce Gribiche)
¨
Hozzávalók:
3 dl olaj, 3 főtt tojás, 2 dkg mustár, 1 kanál ecet, 2 dkg capri, 5 dkg uborka,
tárkony, 1 dkg vöröshagyma, petrezselyem zöldje, cukor, só, bors.
3 tojássárgáját szitán áttörünk,
és keverőtálba tesszük. Hozzáadunk kevés ecetet és a mustárt, habverővel jól
összekeverjük, és az olajat hozzácsepegtetve kikeverjük úgy, mint a
majonézmártást. Fűszerezzük és hozzákeverjük a finomra vágott caprit, hagymát,
uborkát, tárkonyt, zöldpetrezselymet és a rövid metéltre vágott tojásfehérjét.
Ha sűrű volna, kevés tejszínnel vagy fehérborral hígítjuk. Halakhoz,
borjúlábhoz, saláták elkészítéséhez használjuk.