Grépfrút – narancs hab



(Mousse de pamplemousse et d’orange)
¨        4 személyre – előkészítés: 30 perc – főzés: 5 perc 
¨        1 grépfrút, 3 narancs, 1 citrom, 4 tojásfehérje, 50 g cukor, mentalevelek
Reszeljük le egy narancs héját. Hámozzuk meg az összes gyümölcsöt, szedjük gerezdekre (tegyünk el néhányat a díszítéshez).
Egy fazékban pároljuk meg a gyümölcsöket. Hűtsük ki.
Verjük fel a tojásfehérjét keményre. Egy kis serpenyőben olvasszuk fel a cukrot 2 evőkanál vízzel. Hűtsük le és adjuk a tojásfehérjéhez. Hűtsük le teljesen, mielőtt a kompóthoz adnánk.
Öntsük a kész kompótot tálkákba, díszítsük a félretett gerezdekkel.